Herbaty z Cejlonu charakteryzują się wyjątkową delikatnością, dlatego też dla uzyskania idealnego smaku można zaparzać je dłużej niże wyjątkowo mocne herbaty chińskie i indyjskie. Proponujemy dwie serie herbat o jakości typowej i jakości najwyżej. Proponujemy herbaty czarne, zielone, białe, owocowe i czerwone.
Podkategorie
Herbaty czarne powstają na skutek długiej fermentacji. Czarny herbaty z Cejlonu charakteryzują się delikatnym aromatem. Proponujemy poznać kilka ciekawych herbat z dodatkami takimi jak cynamon lub pomarańcza.
Zielona herbata znana jest z tego, że poprawia funkcjonowanie mózgu, spala tłuszcz oraz podwyższa sprawność fizyczną. Zawarte w niej przeciwutleniacze pomagają zapobiec rakowi piersi i prostaty, obniżają ryzyko zachorowań na Alzheimera i Parkinsona oraz korzystnie wpływają na zdrowie jamy ustnej poprzez zabijanie szkodliwych bakterii.
Herbata biała posiada najwięcej antoksydantów oraz zawartości odżywczych, chroni od złego cholesterolu a zwiększa poziom dobrego, ponadto obniża ciśnienie krwi. Spożywana herbata wzmacnia kości i zalecana jest przy chorobach stawów i osteoporozy. Podobnie jak herbata zielona ma działanie bakteriobójcze przez co chroni zęby i dziąsła. Herbata biała to królowa herbat, powstaje z najlepszych części krzewu herbacianego, najczęściej zbierana z młodych liści i jest namniej przetworzona, stąd biały kolor tej herbaty
Herbaty Roobois nie są spokrewnione z krzewami herbacianymi, co ciekawe właściwe krzewy, z których powstaje ten napar rosną tylko w RPA. Herbaty te mają zupełnie inny smak i aromat, lekko mdły, miodowy.
Herbaty owocowe, które proponujemy to pięć zupełnie różnych kierunków smakowych. Zachęcamy do odkrywania.
Jeśli szukasz czegoś wyjatkowego z herbat, to jest właśnie strona dla ciebie.
Zielona herbata cejlońska z cytryną ( detoxes stimulates )
Herbata Czarna Cejlońska z Cynamonem
Herbata Czarna Cejlońska z Pomarańczą
Katalog
Ładowanie...